Nigeeria valimisvägivallas hukkus 39 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kano linna valimisjaoskonnas.
Kano linna valimisjaoskonnas. Foto: Ben Curtis / AP

Nigeerias on presidendi- ja parlamendivalimistega seotud vägivallas on viimastel päevadel surma saanud 39 inimest, vahendas YLE pühapäeval vabaühendusi ühendava võrgustiku andmeid.

Demokraatiameelseid ühendusi koondav katusorganisatsioon Kriisituba (The Situation Room), mis valimisi jälgib, kirjutas Twitteris, et kaheksas osariigis on registreeritud 39 surmajuhtumit. 

Kriisitoa andmeil registreeriti ka hääletuse takistamist ja valimissedelite süütamist pealinnas Lagoses. 

Valimisvägivald on ka varem varjutanud valimisi selles Aafrika rahvarohkeimas riigis ja on praegu võrreldes eelmiste kordadega suhteliselt madal. Valdav osa valimistest on seekord kulgenud vahejuhtumiteta. 

Nigeeria geopoliitilise analüüsi keskus SBM Intelligence märkis, et oktoobrist kuni reedeni sai kuuekümne seitsmes valimistega seotud intsidendis surma 233 inimest ehk keskmiselt kaks inimest päevas. 

Nigeerias algasid laupäeval üld- ja presidendivalimised, mis lükati eelmisel nädalal ootamatult edasi.

Riigis on avatud ligi 120 000 valimisjaoskonda. Esimeste seas käis oma kodulinnas Sauras häält andmas ka president Muhammadu Buhari.

Buhari taotleb valimistel teist ametiaega. Tema vastane on endine asepresident Atiku Abubakar ja oodatakse, et võistlus saab olema tasavägine.

Ametlikke valimistulemusi pole oodata veel mitmeid päevi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles