USA-Hiina kaubanduskõnelustes toimus läbimurre (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trump võttis 24. veebruaril toimunud ballil valges majas sõna ka Hiina kaubandusläbirääkimiste teemal.
Trump võttis 24. veebruaril toimunud ballil valges majas sõna ka Hiina kaubandusläbirääkimiste teemal. Foto: Alexander Drago / REUTERS

USA president Donald Trump teatas pühapäeval, et Ühendriigid lükkavad edasi Hiina kaupadele tariifide tõstmise.

Trumpi sõnul on otsuse taga märkimisväärsed edusammud kaubanduskõnelustel.

«Mul on heameel teatada, et USA on teinud märkimisväärseid edusamme kaubanduskõnelustel Hiinaga, mille seas intellektuaalomandi kaitse, tehnoloogiavahetus, põllumajandus, valuuta ja mitmed teised teemad,» kirjutas Trump sotsiaalmeedias.

USA president ütles juba reedel, et kaubandustippkohtumine Hiina liidri Xi Jinpingiga toimub ilmselt järgmisel kuul ning kiitis kaks päeva kestnud «väga häid kõnelusi».

Läbirääkimisi pikendati pühapäeva õhtuni, et ametiisikud jõuaksid kokku leppida enne järgmisel nädalal kukkuvat tähtaega, mil Ühendriikide imporditollid peaksid järsult tõusma. 

Kuid Trump andis juba siis märku, et võib tähtaega tariifide tõstmiseks enam kui 200 miljardi dollari väärtuses Hiina kaupadele edasi lükata. 

Ka Xi ise näis olevat meelestatud optimistlikult kirjas, mille edastas Trumpile Hiina läbirääkimisdelegatsiooni Liu He.

Hiina president väljendas lootust, et kõnelusi peetakse vastastikku lugupidavas ja koostöövalmis õhkkonnas, mille tulemusena võidavad kõik ja jõutakse mõlemapoolselt kasuliku kokkuleppeni, vahendas Hiina riigitelevisioon. 

Üksikasju edusammude kohta seitsmekuises kaubandussõjas on endiselt siiski napilt.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles