Soome laps sai Tai turismiparadiisis hulkuvatelt koertelt rängalt pureda (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turiste meelitavad Krabi provintsi kaunid rannad, kuid piirkonnas tuleb olla valvas, sest turismiparadiisis luusivad ringi ka hulkuvad koerad. Läinud nädalal langes nende ohvriks 5-aastane Soome poiss.
Turiste meelitavad Krabi provintsi kaunid rannad, kuid piirkonnas tuleb olla valvas, sest turismiparadiisis luusivad ringi ka hulkuvad koerad. Läinud nädalal langes nende ohvriks 5-aastane Soome poiss. Foto: SOE ZEYA TUN / REUTERS / Scanpix

Läinud nädalal sai viie-aastane Soomest pärit poiss Tais Krabi provintsi kuurordis hulkuvate koerte käest nii rängalt pureda, et viidi tõsiste vigastustega haiglasse. Turismiriigi kuningas Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun pidas toimunut nii oluliseks, et saatis lapsele head soovid paranemiseks ning lillekimbu.

Tai ingliskeelse ajalehe The Nation andmetel on lapse seisud pärast kolmapäevast koerarünnakut Ao Nangi rannal praeguseks paranenud – ta suudab haiglas voodis ise istuda ning ei tundu enam olevat nii hirmul nagu pärast rünnakut.

Samuti on paranemas poisi vigastused ning tal pole tuvastatu infektsioone.

Ajaleht The Bangkok Post kirjutas varem, et Soome poiss oli vaktsineeritud marutaudi ja teetanuse vastu. Arstidega vestelnud The Nationi teatel lubatakse laps mõne päeva pärast haiglast välja.

Soome konsul Tais Raimo Pahkasalo ütles eelmisel nädalal, et politsei teavitas toimunust Soome saatkonda Bangkokis.

«Kari hulkuvaid koeri võitles alguses omavahel ja pärast ründasid loomad poissi,» jutustas Pahkasalo.

Tema sõnul ründavad koerad inimesi harva ning viimasel viiel aastal pole tema teada ükski Soome turist Tais koertelt pureda saanud.

«Poisil kohe üldse ei vedanud sellele reisil. Tais on probleem hulkuvate koertega, aga enamasti ei puuduta see turismipiirkondi. Võib juhtuda, et see risk tuleb nüüd lisada reisinõuannetesse,» lisas Pahkasalo.

Krabi kohaliku ametniku sõnul on Ao Nangi hulkuvad koerad rünnanud inimesi varem korduvalt, kuid nüüd on kavas koerad rannalähedaselt alalt kõrvaldada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles