Tallinna Linnateatris räägitakse Hans Christian Andersenist ja vihmaussidest

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diana Leesalu
Diana Leesalu Foto: Siim Vahur

Tallinna Linnateatris esietendub 2. märtsil Diana Leesalu  lavastus «Vihmausside elust», kus mängivad Hele Kõrve, Sander Roosimägi, Rain Simmul, Helene Vannari või Anne Reemann.

Per Olov Enquisti näitemängus «Vihmausside elust» saabub ühel 1856. aasta õhtupoolikul Taani Kuningliku Teatri direktori Johan Ludvig Heibergi ja tema esinäitlejannast abikaasa Johanne Luise Heibergi juurde koju üks veidrikuks peetav ja sügavas melanhooliahoos siplev noormees, keda tuntakse tema imetabaste muinasjuttude järgi, kuid kes ise soovib saada tõsiseltvõetavaks näitekirjanikuks ning otsib pääsu Taani kultuurieliidi hulka. Tema nimi on Hans Christian Andersen.

Härra Heiberg palub oma naisel külaline ära kuulata, teda pisut lohutada ning siis võimalikult kiiresti minema saata. Põgusast kohtumisest kasvab aga õhtust öösse kulgev vestlus, mis paljastab nii mõnegi lakitud pinna alt mineviku porised jäljed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles