Juhtkiri: Kõnel polnud häda midagi (5)

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid jõudis aastapäevakõnes puudutada pea kõiki Eesti ühiskonna aktuaalsemaid probleeme.
Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid jõudis aastapäevakõnes puudutada pea kõiki Eesti ühiskonna aktuaalsemaid probleeme. Foto: Sander Ilvest

Eesti Vabariigi presidendi Kersti Kaljulaidi aastapäevakõne Estonias oli pidupäevale paslik. See kõne on kahtlemata kaalukaim esinemine, mis on mõeldud nii sise- kui väliskuulajale. Sestap võib jääda mulje, et riigipea püüab kõigile meeldida. Ei püüa, aga ta üritab ära märkida kõik need valdkonnad-teemad, mis praegu meie ühiskonnas kõige tähtsamad.

Väliskuulajad, eelkõige diplomaatiline korpus, saavad võrrelda, mille poolest sarnaneme ülejäänud riikidega ja millega erineme. Eesti presidentide aastapäevakõned on olnud väga erinevad, nagu aeg on parasjagu tinginud. On olnud tugevamaid ja nõrgemaid etteasteid, aga tänavuse puhul ei saa küll öelda, et see ei kõnetanud.

“EV 100” sünd­muste jälgedes alustas president vabadussõja meenutamisega, et jõuda selle juurest omastehoolde ja perevägivallani, millest läinud aastal on palju räägitud-kirjutatud.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles