USA sõdurid said Poolas vigastada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõjaväelased Poolas.
USA sõjaväelased Poolas. Foto: NATALIA DOBRYSZYCKA / AFP / SCANPIX

Poolas eile aset leidnud liiklusõnnetuses sai vigastada kuus USA sõdurit, teatasid USA relvajõud täna.

Õnnetus leidis aset Lääne-Poolas asuvas Karliki linnas eile pärastlõunal. Karliki paikneb Żagańi lähedal, mis on USA armee üheks peamiseks baasiks Poolas. Ameerika relvajõudude teatel olid sõdurid liiklusõnnetuse hetkel rutiinsel administratiivrännakul, kuid täpsemaid detaile ei avalikustatud.

Kuus sõdurit toimetati kohalikku haiglasse, õnnetuses osalenud seitsmes sõdur pääses vigastusteta. Relvajõud ei avaldanud sõdurite tervisliku seisundi kohta informatsiooni enne võitlejate perekondade teavitamist. Küll aga kinnitati, et ükski kohalik elanik viga ei saanud.

Õnnetuses osalenud sõdurid kuuluvad Saksamaal Kaiserslauternis paikneva USA Euroopa vägede logistikaväejuhatuse alla, mille ülesandeks on nii Poolas kui teistes NATO idatiiva riikides paiknevate USA vägede varustamine ja võitlusvõime tagamine. USA armee pakub kohalikele võimudele abi õnnetuse uurimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles