Pildid ja video: haruldase Macallan viski hind võib olla üle poole miljoni euro

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Bonham’s oksjonimaja paneb 6. märtsil Šotimaal Edinburghis oksjonile 60-aastase Macallan viski, mille etikett on disanitud kuulsa inglise popkunstniku Peter Blake’i poo

Oksjonimaja esindajate teatel võib selle viski hind kerkida oksjonil 500 000 – 700 000 naelani (576 000 – 806 000 eurot), teatab scotchwhisky.com.

«Tegemist on ühelinnase viskiga, mille värv meenutab tumedat mett ja maitse, milles on nii tamme kuivust kui šerri magusust, paitab keelt,» teatasid oksjonimaja asjatundjad.

Bonham's oksjonimaja esindaja Martin Green esitlemas haruldast 60-aastast Macallan viskit
Bonham's oksjonimaja esindaja Martin Green esitlemas haruldast 60-aastast Macallan viskit Foto: Andrew Milligan / PA Wire/PA Images/Scanpix

Nüüd oksjonile pandav pudel on pärit 24 pudeli seeriast, mille The Macallan Distillers Ltd andis välja 1980. ja 1990. aastatel. Pudelites on 60-aasta vanune viski, mis on laagerdunud endistes šerri vaatides. 12 pudelil on kunstnik Peter Blake’i ja ülejäänud 12 pudelil on kunstnik Valerio Adami disainitud etikett.

Macallan 60-aastased viskid, millest vasakul on kunstnik Peter Blake'i etiketiga pudel ja paremal kunstnik Valerio Adami etiketiga pudel
Macallan 60-aastased viskid, millest vasakul on kunstnik Peter Blake'i etiketiga pudel ja paremal kunstnik Valerio Adami etiketiga pudel Foto: DALE DE LA REY / AFP/Scanpix

Nimetatud viski on muutunud viskikollektsionääride seas aina populaarsemaks. Viimasel paaril aastal on seda viskit müüdud nii Bonham’s kui Sotheby’s oksjonimaja oksjonitel rekordiliste summade eest.

Seni on Peter Blake’i sildiga pudeli kõige kõrgem hind 751 703 naela (864 458 eurot) ja see maksti 2018. aasta mais Bonham’s oksjonimaja oksjonil.

Valerio Adami etiketiga viskipudel müüdi 2018. aasta oktoobris Bonham’s oksjonil 848 750 naela (976 062 euro) eest.

Kõige kallimalt müüdi Macallan viski 2018. aasta novembris Londonis Christie’s oksjonimaja oksjonil, kus selle eest maksti 1,2 miljonit naela (1,38 miljonit eurot). Selle pudeli etiketi tegi iirlasest kunstnik Michael Dillon.

Märtsis paneb Bonham’s oksjonimaja müüki veel mitu haruldase viskiga pudelit. Kaasa arvatud 14-aastane Laprohaig, mis villiti pudelisse 1970. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles