Tudengid tunnevad muret Eesti kõrghariduse ja teaduse rahastamise pärast

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile luges haridus- ja teadusministeeriumi ees teadusrahastuse toetuseks deklaratsiooni ette Tartu ülikooli üliõpilasesinduse esimees Allan Aksiim.
Eile luges haridus- ja teadusministeeriumi ees teadusrahastuse toetuseks deklaratsiooni ette Tartu ülikooli üliõpilasesinduse esimees Allan Aksiim. Foto: Kristjan Teedema

Eile kell 14 luges Tartu üliõpilaskonna esimees Allan Aksiim Munga tänaval haridus- ja teadusministeeriumi ees ette üliõpilaste deklaratsiooni teaduse ja kõrghariduse toetuseks. Paraku oli kohale saabunud ainult kuraditosin tudengit.

Deklaratsioon koosnes kümnest teesist. Tudengid rõhutasid muu hulgas, et tunnevad muret kõrghariduse ebastabiilse rahastamise pärast, toetavad teadurite lisaraha nõudmisi, peavad õigeks täielikult õppimisele pühendumist ning õppejõudude palkade tõstmist.

Aksiim nentis, et kõrghariduse ja teaduse rahastamise probleemid on kõrgkoolist olenemata jõudnud igasse teaduskonda. «Kuigi mõnes teaduskonnas võivad asjad olla paremad, on siiski igal erialal oma kitsaskohad,» ütles Aksiim. Näiteks õpib mõnel majanduslikult kasumlikul erialal liiga vähe tudengeid, samas on mõnel menukal õppekaval jällegi palju tudengeid, kuid vähe õppejõude.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles