Tähepargis algavad suvel soolaleivapeod

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merko Ehitus Eesti ja Aqua Marina rajavad Tartu kesklinna Tähe, Pargi ja Päeva tänava vahele 12 uue kortermajaga Tähepargi kodude linnakut, mille kõik majad valmivad selle aasta lõpuks.
Merko Ehitus Eesti ja Aqua Marina rajavad Tartu kesklinna Tähe, Pargi ja Päeva tänava vahele 12 uue kortermajaga Tähepargi kodude linnakut, mille kõik majad valmivad selle aasta lõpuks. Foto: Margus Ansu

Endise füüsikahoone naabruses Tähe, Pargi ja Päeva tänavate vahele tulevat 12 kortermaja, Tähepargi kodusid arendavad AS Merko Ehitus Eesti ning kütusefirma Olerex omanike firma Aqua Marina AS. Viimane ostis kõnelusel alal kinnistud ettevõtja Mart Avarmaa firmalt.

Kõik majad ehitab AS Merko Ehitus Eesti, millele kuulub seitse kortermaja. Aqua Marina ASile kuulub viis maja.

Kopp löödi maasse eelmise aasta märtsis. «Töö käib järkude kaupa,» selgitas ASi Merko Ehitus Eesti Lõuna-Eesti osakonna juht Juhan Varik. Esimeses järgus valmivad Merko majad Pargi 19 ja 17, Öö 3 ja 4 ning Aqua Marina majad Öö 1, Tähe 10 ja 12.

«Ehitus kulgeb plaanipäraselt,» teatas Aqua Marina ASi juhatuse liige Antti Moppel kirjalikult. «Esimese järgu korterid anname ostjatele üle suvel ja teise järgu korterid selle aasta lõpuks.»

Riia, Filosoofi ja Era tänavate vahelisel alal Riia kvartalis on elanikud sisse kolinud Era 3 kolmekorruselisse ja Riia 22b seitsmekorruselisse terrassmajja. Sel sügisel valmib kaheksakorruseline Riia 22a terrassmaja.

Salto arhitektid on Riia kvartalisse kavandanud kuus maja kokku oma 220 korteriga. «Meil on plaan kogu kvartal järjest valmis ehitada,» sõnas Riia kvartalit arendava Colordia ASi juhataja Laur Laaneleht. «Muidugi jälgime turuseisu ja majanduse olukorda. Loodame, et me ei pea töös pausi tegema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles