Riigipea nimetas ametisse kuus suursaadikut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suursaadik Clyde Kull.
Suursaadik Clyde Kull. Foto: Raigo Pajula / Arno Mikkor / Vabariigi Presidendi Kantselei

President Kersti Kaljulaid nimetas ametisse kuus suursaadikut, kes esindavad Eestit erinevate rahvusvaheliste organisatsioonide juures.

Riigipea nimetas Clyde Kulli Eesti uueks suursaadikuks Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) juures ning Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni Hariduse, Teaduse ja Kultuuri Organisatsiooni (UNESCO) juures ning kutsus tagasi Alar Streimanni, senise suursaadiku nende organisatsioonide juures. Eesti suursaadik OECD ning UNESCO juures resideerub Prantsusmaal Pariisis.

Miko Haljase nimetas president suursaadikuks Araabia Liiga juures ja alaliseks vaatlejaks Aafrika Liidu juures ning kutsus tagasi seni neid ametikohti täitnud Sander Soone. Eesti suursaadik Araabia Liiga juures resideerub Egiptuses Kairos.

Riigipea nimetas Kersti Eesmaa Eesti suursaadikuks Kagu-Aasia Maade Assotsiatsiooni (ASEANi riigid) juures ning kutsus tagasi senise suursaadiku Andres Unga. Eesti suursaadik ASEANi riikide juures resideerub Austraalias Canberras.

Sander Soone nimetas president suursaadikuks Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) juures ning kutsus samas tagasi senise suursaadiku Eve-Külli Kala. Eesti suursaadik OSCE juures resideerub Austrias Viinis. 

President nimetas Katrin Saarsalu-Layachi suursaadikuks ÜRO ja teiste rahvusvaheliste organisatsioonide juures ning kutsus tagasi senise suursaadiku Andre Punga. Eesti suursaadik ÜRO ja teiste rahvusvaheliste organisatsioonide juures resideerub Šveitsis Genfis.

Rasmus Lume nimetas riigipea suursaadikuks Euroopa Nõukogu juures ning kutsus tagasi senise suursaadiku Katrin Kivi. Eesti suursadik Euroopa Nõukogu juures resideerub Prantsusmaal Strasbourgis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles