Laskesuusamaailmas unikaalne, kuid probleemidega Tehvandi (1)

Martten Kaldvee
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regina Oja 2017. aasta IBU karikavõistlustel. Tühi tribüün eestlanna selja taga on Tehvandi keskuse suurim probleem - sealt pole tiirus toimuv näha.
Regina Oja 2017. aasta IBU karikavõistlustel. Tühi tribüün eestlanna selja taga on Tehvandi keskuse suurim probleem - sealt pole tiirus toimuv näha. Foto: Margus Ansu

Rahvusvahelise laskesuusatamisliidu IBU spordidirektor Felix Bitterling kiidab reedel algava IBU karikasarja etapi eel Otepää olusid, kuid rõhutab, et 2022 MK-sarja võõrustamiseks ja, mis veel tähtsam, enda sinna kinnistamiseks tuleb veel kõvasti tööd teha.

Aasta oli 1999, kui Otepää pressis end suurte suusariikidega samale kaardile. Kallurid tassisid ja sõdurid vedasid vahetpidamata ümberkaudsetelt nõlvadelt lund Nuustakule kokku ning lörtsi- ja vihmasaju kiuste sai esimene murdmaasuusatamise MK-etapp toimuda. Laskesuusatajad tegid toona teisel pool Tehvandi tõusu väikeses Anso lasketiirus trenni ja unistasid helgest tulevikust.

2007. aastal said laskesuusatajad endale uue tiiru otse Tehvandi staadioni kõrval ja edasi on seal võõrustatud tippvõistlusi nii suvel kui ka talvel. Kauaoodatud uudis MK-etapi toimimisest tuli lõpuks tänavuse hooaja eel: maailma parimad laskesuusatajad jõuavad Otepääle 2022. aastal.

Tegelikult näeb mõnda maailmanime Otepääl ilmselt juba sel nädalavahetuselgi, sest tegu on viimase võistlusega enne 7. märtsil algavat Östersundi MMi. Võistlejad hõigatakse välja kolmapäeval, kui kukub registreerimistähtaeg. IBU spordidirektor Bitterling selgitas Postimehele, miks neile meeldib Eesti suusamekas käia.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles