Palagani korraldanud Chelsea väravavaht sai karistada

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kepa Arrizabalaga
Kepa Arrizabalaga Foto: NEIL HALL/EPA/Scanpix

Londoni Chelsea suvine rekordost, väravavaht Kepa Arrizabalga, sai jalgpalliklubilt trahvi, kuna keeldus pühapäevases karikafinaalis Manchester Cityga peatreener Maurizio Sarri korraldustele allumast ja väljakult lahkumast.

Sarri ja Arrizabalaga pidasid 0:0 lõppenud matši lõpuminutitel vihast žestikuleerimisvõistlust, kus esimene nõudis puuriluku väljavahetamist, teine aga otsustas paigale jääda. Lõpuks vandus alla peatreener ja hispaanlane jäi postide vahele ka 3:4 kaotatud penaltiseeriaks.

Pärast mängu üritasid mõlemad mehed olukorda välja vabandada. Sarri selgitas, et ta arvas Arrizabalaga vigase olevat ja jalgpallur andis talle lihtsalt väga agressiivselt märku, et kõik on tegelikult korras. Tegu oli lihtsalt ühe suure arusaamatusega.

Chelsea andis klubi kodulehel teada, et Arrizabalagat trahvi suurus on üks nädalapalk, mis on mehel väidetavalt 225 000 eurot. Lisaks anti taaskord väravavahile võimalus oma käitumist selgitada: «Kuigi juhtus arusaamatus, siis tagasi vaadates tegin ma suure vea, kuidas olukorras käitusin.» Vutimees lisas: «Ma õpin sellest episoodist ja võtan vastu kõik karistused või trahvid, mida klubi sobivaks peab.»

Oma kommentaari sai lisada ka Sarri: «Ta on vabandanud minu, oma meeskonnakaaslaste ja klubi ees. Klubi peab otsustama, kas nad tahavad teda vastavalt sisereeglitele karistada, aga minu jaoks on teema lõppenud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles