Kõlakad: Schumacher istub juba aprillis F1 rooli

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mick Schumacher sai vaevalt istuda F2-masina rooli, kui juba räägitakse tema F1-testidest.
Mick Schumacher sai vaevalt istuda F2-masina rooli, kui juba räägitakse tema F1-testidest. Foto: Kamran Jebreili/AP/Scanpix

Seitsmekordse F1 maailmameistri Michael Schumacheri poeg Mick, viimane F3 Euroopa meister, sai uue hooaja eel Ferrari noorsõitjaprogrammi liikmeks. Selle kohaga kaasnevad ka teatud privileegid: tänavu F2-sarjas võistlev sakslane võib esimese testi F1-masinal saada juba aprillikuus.

Pärast Bahreini GPd saavad kuningliku sarja meeskonnad endale sealsel ringrajal paar testipäeva, kuid seda ainult juhul, kui sõidutavad osaliselt noorsõitjaid, kel puudub suurem F1-kogemus. Sky Italia väidab, et just seal Schumacher oma esimese võimaluse saabki – seda küll mitte Ferrari vormelis vaid mees istuks Alfa Romeo, endise nimega Sauberi, rooli.

Sauberi ja Ferrari sidemed on viimastel aastatel üha süvenenud ja sisuliselt on tegu juba tipptiimi farmmeeskonnaga nagu Red Bullil on Toro Rosso. Mullu kasvatas Ferrari Sauberis Charles LeClerci, tänavu tehakse sama Antonio Giovinazziga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles