India teatas suure hulga islamistide tapmisest õhurünnakus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India välisministeeriumi teatel hukkus õhurünnakus Pakistani islamistide laagrile suur hulk inimesi.
India välisministeeriumi teatel hukkus õhurünnakus Pakistani islamistide laagrile suur hulk inimesi. Foto: PRAKASH SINGH / AFP / Scanpix

Õhulöögis Indiat ründama valmistunud Pakistani islamistide laagrile hukkus täna väga suur hulk võitlejaid, teatas India välisministeerium. Pakistani valitsuse sõnul on tegemist väljamõeldisega. 

India älisasjade sekretär Vijay Gokhale ütles pressibriifingul, et Jaish-e-Mohammadi (JeM) rünnati Balakotis peatse suitsiidirünnakute ohu tõttu. «Elimineeriti väga suur hulk Jaish-e-Mohammadi terroriste, instruktoreid, kõrgeid komandöre ja džihadistide rühmi, keda valmistati ette enesetapuaktsioonideks,» lausus ta.

Gokhale sõnul oli rünnak suunatud eranditult sisside laagri pihta ning India sõjaväelased rakendasid meetmeid, et rahulikud elanikud operatsioonis ei kannataks. Rünnakus osalesid õhujõudude Mirage 2000 hävitajad. 

Pakistani valitsuse sõnul on India väide islamistidest võitlejate tapmise kohta õhurünnakus väljamõeldis. Väidetavalt rikkusid India sõjalennukid täna Pakistani õhuruumi ja korraldasid õhurünnaku, aga selles intsidendis polnud purustusi ega kannatanuid.

Tegemist oli provotseerimata agressiooniga, millele Pakistan vastab endale sobival ajal ning kohas, ütles Pakistani välisminister Shah Mehmood Qureshi pressikonverentsil.

«India õhujõud rikkusid kontrolljoont,» kirjutas Twitteris Pakistani relvajõudude pressiesindaja pressiesindaja major Asif Ghafoor, viidates de facto piirile India ja Pakistani hallatava Kashmiri vahel.

Pakistani sõjalennukid tõusid õhku, et rikkumisele vastata, märkis Ghafoor.

«Olles silmitsi Pakistani õhujõudude õigeaegse ja tõhusa reaktsiooniga, viskasid (India sõjalennukid) Balakoti lähedal pommid kiirustades alla. Ohvreid ega purustusi ei olnud.» 

Pakistanis baseeruv islamistide rühmitus Jaish-e-Mohammad on võtnud omaks rünnaku Kashmiris 14. veebruaril, milles hukkus üle 40 India sõduri. Islamabad on öelnud, et sel pole rünnakuga midagi pistmist, hoiatades Indiat jõulise vastulöögi eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles