Legendaarne investor tunnistas oma viga

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warren Buffett.
Warren Buffett. Foto: Nati Harnik / AP/Scanpix

Legendaarne investor Warren Buffett tunnistas, et tema juhitud Berkshire Hathaway ja erakapitalifirma 3G Capital maksid liiga palju, kui aitasid kaasa kahe toidutööstusgigandi Kraft Foods ja Heinz ühinemisele.

Vanameister tunnistas viga eile õhtul telekanalile CNBC mõned päevad seda kui Berkshire oli laupäeval andnud teada, et Kraft Heinz tõi investeerimisfirmale 2,7 miljardi dollari suuruse kahjumi.

«Me maksime Krafti eest liiga palju,» tunnistas Buffett teleintervjuus ning lisas, et ta eksis Kraft Heinzi suhtes veel mitmel moel.

2015. aastal ostis Buffett koos Brasiilia erakapitalifondi 3G-ga Krafti ja liitsid selle Heinziga. Tehingu väärtus oli 62,6 miljardit dollarit. Kui liidetud ettevõte läks börsile, kerkis selle väärtus 89 miljardi dollarini, eile oli selle väärtus 41,6 miljardit dollarit.

Kraft Heinzi aktsia kukkus reedel 30 protsenti pärast seda kui ettevõte teatas 15 miljardi väärtuses oma varade mahakandmisest, dividendide vähendamisest ning SECi uurimisest.

Berkshire omab 26,7 protsenti Kraft Heinzi aktsiatest, aga Buffett kinnitas, et ei plaani Berkshire osalust vähendada.

«Me ei tõmba juhet välja,» kinnitas investor. Kraft Heinz on tema sõnul endiselt hea ettevõte kuid 3G liiga optimistlik selle brändide suhtes kui nad 2015. aastal sinna investeerisid. «Ettevõte ei teeni rohkem lihtsalt sellepärast, et sa paned sinna rohkem raha sisse,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles