Vene televisioonis tutvustati USA-vastase tuumarünnaku sihtmärke (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene riigitelevisiooni saates Vesti Nedeli avaldati USA-vastase tuumarünnaku võimalikud sihtmärgid.
Vene riigitelevisiooni saates Vesti Nedeli avaldati USA-vastase tuumarünnaku võimalikud sihtmärgid. Foto: twitter

Vaid mõni päev pärast seda, kui Venemaa president Vladimir Putin hoiatas, et Moskva võib seada uute ülihelikiirusel liikuvate rakettide sihtmärgiks Ameerika Ühendriigid, tutvustas Vene riigitelevisioon konkreetseid sihtmärke. 

Vene meedia teatel võivad raketid tabada sihtmärke Pentagoni ja presidendi maaresidentsi Camp Davidit vähem kui viie minutiga, vahendab Independent.

Riigitelevisiooni saate Vesti Nedeli saatejuht Dmitri Kiseljov näitas televaatajatele Ameerika Ühendriikide kaarti ja viitas mitmele sihtmärgile, mida Venemaa tahaks tuumasõja puhkemisel tabada.

Lisaks Pentagonile ja presidendi maaresidentsile tõi saatejuht võimalike sihtmärkidena välja veel teisigi Ühendriikide sõjalisi keskusi. Paraku oli sihtmärkide hulgas ka mitu tänaseks juba suletud asutust, näiteks sõjaväeline õppekeskus Fort Ritchie ja USA õhuväebaas McClellan. 

Kiseljov tõdes, et Venemaa arendatav ülihelikiirusel liikuv rakett Zircon on suuteline jõudma sihtmärgini vähem kui viie minutiga, kui see tulistatakse välja Vene allveelaevalt. 

«Praegu ei ähvarda me kedagi, aga kui positsioonidele paigutamine aset leiab, saab meie vastus olema kohene,» ütles saatejuht viidates Putini eelmisel nädalal väljendatud sõnumile, mille kohaselt ei paiguta Venemaa esimesena Euroopasse keskmaarakette, aga vastab, kui USA seda teeb.

«Ja rakette ei sihita mitte üksnes USA rakette võõrustavate riikide pihta, vaid võetakse kasutusele uued relvad, mis võtavad sihikule ka USA otsustuskeskused,» ütles Putin.

Tuumarelvadest rääkimine on üha rohkem päevakorras pärast seda, kui Ühendriigid otsustasid astuda välja 1987. aastal Venemaaga sõlmitud keskmaa tuumajõudude lepingust (INF), sest Venemaa on seda rikkunud. 

Pentagon ütles Putini eelmise nädala väljaütlemiste järel, et Venemaa ähvardused aitavad kaasa NATO tugevdamisele.

«Iga kord kui Putin teeb selliseid ülespuhutud ähvardusi ja tutvustab oma uusi hävitusrelvi, peaks ta teadma, et ta üksnes süvendab NATO tegevust koostööd eesmärgiga tagada meie kollektiivkaitse,» ütles Pentagoni pressiesindaja Eric Pahon.

Venemaa kaitseministeerium tutvustas jaanuaris raketti SSC-8/9M729, mis Ameerika Ühendriikide sõnul rikkus keskmaa tuumajõudude lepingut (INF).
Venemaa kaitseministeerium tutvustas jaanuaris raketti SSC-8/9M729, mis Ameerika Ühendriikide sõnul rikkus keskmaa tuumajõudude lepingut (INF). Foto: Maxim shemetov / REUTERS / Scanpix
Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles