Fotod: kiirust otsiv Mercedes lõi vormeli nina pannkoogiks

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esteetikaga Mercedes nüüd ei hinda, aga kas stabiilsust on masinale juurde tulnud?
Esteetikaga Mercedes nüüd ei hinda, aga kas stabiilsust on masinale juurde tulnud? Foto: XPB Images/Press Association Images/ScanPix

Täna algasid Barcelona ringrajal F1-sarja viimased hooajaeelsed testid ning päeva suurimaks jutuaineks on Mercedese masina juures võrreldes möödunud nädalaga tehtud muudatused.

Esimesel testil kurtsid Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas mõlemad, et nende Mercedes ei käitu oodatult. Ka ringiajad olid vaatamata tiimi väidetele, et midagi pole lahti, ootamatult nirud. Seetõttu nägid insenerid kibekiirelt vaeva, et paari päevaga teiseks testiks vajalikud muutused sisse viia.

Kõige märgatavam uuendus on läbi viidud masina esitiiva ja ninaotsa juures. Kui varasemalt viis ninast ülejäänud kereni ühtne joon, siis nüüd on Mercedese ümmarguse logo järel sees ülimalt ebaatraktiivne jõnks, nagu keegi oleks sellele panniga äsanud.

Võrdlusmoment: vasakul tänane vormel, paremal sama masin möödunud nädalal.
Võrdlusmoment: vasakul tänane vormel, paremal sama masin möödunud nädalal. Foto: AFP, XPB/Press Association Images/Scanpix

Lisaks on hõbenoole juures muudetud põhja ja külgkarpide konstruktsiooni ning kohendatud ka tagatiiva ees asetsevad T-tähe kujulist pisitiiba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles