Mäesuusafiasko: neljapäevase viivitusega visati kaks naist MK-sarja poodiumilt välja

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sofia Goggia (keskel) kõrval seisvatel šveitslannadel enam naeratamiseks põhjust pole.
Sofia Goggia (keskel) kõrval seisvatel šveitslannadel enam naeratamiseks põhjust pole. Foto: Jean-Christophe Bott/AP/Scanpix

Rahvusvaheline Suusaliit FIS vabandab ette ja taha, sest nädalavahetusel toimunud kiirlaskumise MK-etapil ei töötanud korralikult ajavõtusüsteem ja seetõttu tuli tulemusi tagantjärgi mitu korda korrigeerida. Irooniliselt juhtus see Šveitsis, riigis, mis on tuntud oma täpsete kellade poolest.

Laupäevase võistluse esikoht kuulus olümpiavõitja Sofia Goggiale, kelle aja süsteem kenasti fikseeris. Itaallanna selja taga järgnes aga kaos, sest nelja šveitslase tulemus digitaalselt kirja ei läinud.

Käsitsi arvutatud aeg (mitte segamini ajada käsitsi ajavõtuga) tähendas, et alles tund pärast võistluse lõppu sai välja kuulutada poodiumi, kus Goggiale järgnesid kohalikud naised Joanna Haehlen ja Lara Gut-Behrami.

Täna andis FIS aga teada, et arvutustes tehti viga ja mõlema naise ajale liideti 0,13 sekundit. See tähendab, et karjääri esimest poodiumikohta tähistanud Haehlen langes nüüd neljandaks, Gut-Behrami kuuendaks. Teiseks kerkis kiirlaskumise MK-arvestust juhtiv Nicole Schmidhofer ja läbi MMi hõbemedalisti Corinne Suteri jäi Šveitsile siiski üks poodiumikoht alles.

«FIS ja Swiss Timing soovivad vabandada kõigi võistlejate, võistkondade, ajakirjanike ja mäesuusasõprade ees, et selline kahetsusväärne juhtum toimus,» seisab alaliidu avalduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles