Joomakaaslaste pussitaja jääb pikaks ajaks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõrvas süüdimõistetud Stanislav Semenjuk kohtuotsuse ettelugemisel.
Mõrvas süüdimõistetud Stanislav Semenjuk kohtuotsuse ettelugemisel. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tallinna ringkonnakohus jättis muutmata joomakaaslase surnuks pussitanud ja teist raskelt vigastanud mehe pika vanglakaristuse.

Kohus ei rahuldanud 31-aastase Stanislav Semenjuki kaebust ja jättis muutmata talle mõistetud 15-aastase vangistuse.

Ringkonnakohtu hinnnangul oli kahe kannatanu korduv noaga löömine elutähtsate organite piirkonda, mis põhjustas ühe mehe surma ja teisele mehele eluohtlikud vigastused, õigesti hinnatud. Samuti oli kohtu hinnangul tõendatud, et Semenjuk on süüdiv.

«Oma käitumises oli Semenjuk äärmiselt jõhker võttes arvesse löökide arvu ja ründe intensiivsust ning käitus kuriteole eelneval, kuriteo toimepanemisel ning sellele järgnenud ajal teadlikult ning sihipäraselt,» märkis kohus.

«Semenjuk sõitis teadlikult asukohta, kus pidi tekkima konfliktisituatsioon, selle tekkimisel ründas selles osalenud inimesi kaasa toodud noaga ning seejärel lahkus sündmuskohalt, üritades oma jälgi varjata ning vastutusest kõrvale hiilida,» tõdes kohus.

Süüdistuse järgi tekkis Semenjukil oma joomakaaslaste Borissi (34) ja Pjotriga (29) mullu ööl vastu 22. jaanuari Tallinnas Liivalaia tänaval asuvas korteri tüli, mille käigus ta neid pussitas.

Pussitada saanud Boriss suri ning Pjotr sai raskelt vigastada.

Politsei pidas Semenjuki kinni järgmisel päeval ning prokuratuuri taotlusel ja kohtu loal ta vahistati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles