Soome vabastas Airiston Helmiga seotud venelase

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turu saarestik
Turu saarestik Foto: Postimees

Soome keskkriminaalpolitsei vabastas täna vahi alt 36-aastase Venemaa kodaniku, kes võeti kinni mullu 2. novembril ettevõtte Airiston Helmiga seoses.

Politsei arvates ei olnud mehe vahi all pidamiseks enam vajadust, sest uurimine kestab veel kaua. Mees jääb endiselt maksupettuse ja rahapesuasjas kahtlusaluseks, edastas Yle. Eelmise aasta detsembris vabastati temaga koos kinni peetud Eesti kodanik.

Mullu 21.-22. septembril toimus Turu ümbruses suuroperatsioon, milles osales 400 politseinikku ja muud korrakaitsjat, kes leidsid asustamata saarelt arvukalt seirekaameraid, helikopteriplatsi, üheksa kaid ja umbes kolm miljonit eurot sularaha, samuti andmekandjad, millel oli 200 terabaiti andmeid. Uurimisse kaasati ka Soome julgeolekupolitsei. 

Airiston Helmit kahtlustatakse ametlikult majanduskuritegudes, kuid meedia andmeil varjatakse selle taha Vene hübriidsõjaettevalmistuste uurimist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles