Putini kõneisik kaitses oma tütre uut töökohta europarlamendis (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelizaveta Peskova.
Jelizaveta Peskova. Foto: Mikhail Tereshchenko/TASS/Scanpix

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov kaitses oma tütre Jelizaveta praktikakohta Euroopa Parlamendis. Eile paljastas RFE/RL, et Venemaa president Vladimir Putini usaldusisiku tütar töötab Brüsselis Euroopa Parlamendi saadiku abina.

Dmitri Peskov. 
Dmitri Peskov. Foto: Mikhail Metzel/TASS/SCANPIX

«Me räägime tavalisest üliõpilasest ja tavalisest praktikakohast,» väitis ligi 20 aastat Putini pressiesindajana töötanud Peskov täna. «See puudutab minu tütart. See pole seotud minu kohustuste ega tööga.»

21-aastane Jelizaveta Peskova on praktikal Prantsusmaa paremäärmuslasest Euroopa Parlamendi saadiku Aymeric Chauprade' juures. Chauprade on muu hulgas avalikult toetanud Krimmi annekteerimist Venemaa poolt 2014. aastal.

Peskova nimi on nähtav Chauprade' ametlikul Euroopa Parlamendi veebilehel ja poliitik kinnitas RFE/RLile, et noor naine kuulub tõepoolest tema tiimi.

Prantsusmaa Rahvusrinde juht Marine Le Pen (vasakul) ja parteikaaslane Aymeric Chauprade 2014. aasta jaanuaris Pariisis
Prantsusmaa Rahvusrinde juht Marine Le Pen (vasakul) ja parteikaaslane Aymeric Chauprade 2014. aasta jaanuaris Pariisis Foto: Bertrand Guay / AFP/Scanpix

Mitmed Euroopa Parlamendi saadikud ütlesid RFE/RLile, et nad polnud teadlikud sellest, et kõrge Venemaa ametniku lähisugulane nende hulgas töötab. Näiteks Läti rahvasaadik Sandra Kalniete ütles, et tegu on Euroopa Parlamendi üldiste turvanõuete rikkumisega. Leedu europarlamendi saadik Petras Austrevicius sõnas, et tegu on Euroopa Parlamendi häbiplekiga.

Venemaa riiklik uudisteagentuur TASS vahendas Chauprade' sõnu, kes väitis, et Peskoval ega teistel praktikantidel pole ligipääsu tundlikule teabele. Äärmuslase sõnul on Peskova töötasu sama, mis teistel praktikantidel ehk 1000 eurot kuus.

Siiski pääseb Peskova praktikandina vabalt europarlamendi Brüsseli ja Strasbourgi majadesse, samuti saab käia kuulamas kõigi komisjonide istungeid ja teisi kohtumisi. Tal on ligipääs europarlamendi ja Chauprade’i partei sisevõrku.

Samas polnud saadik nõus oma kolleegide süüdistustega ja nimetas nende väljaütlemisi russofoobseks vandenõuks.

Jelizaveta Peskova. 
Jelizaveta Peskova. Foto: Mikhail Tereshchenko/TASS/Scanpix
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles