Putini ihukaitsjad: Vene võimukandjad rikastusid surnute allkirju võltsides (3)

Roman Anin
, Ajakirjanik, Novaja Gazeta, OCCRP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rjubljovka idüll: kunagisest Gorki-2 kanala piirkonnast sai luksusrajoon pärast seda, kui Venemaa president Vladimir Putin otsustas sealse Novo-Ogarjovo villa muuta maaresidentsiks. Pildil vaatab Putin residentsis 2012. aasta paraolümpiamängude judoturniiri. 
Rjubljovka idüll: kunagisest Gorki-2 kanala piirkonnast sai luksusrajoon pärast seda, kui Venemaa president Vladimir Putin otsustas sealse Novo-Ogarjovo villa muuta maaresidentsiks. Pildil vaatab Putin residentsis 2012. aasta paraolümpiamängude judoturniiri. Foto: Aleksei Druginin/Ria Novosti/Reuters/Scanpix

Nõukogude ajal polnud Venemaa praegu kõige kallimas, Moskvas asuvas elamupiirkonnas Rubljovkas midagi luksuslikku, kuid pärast Vladimir Putini ja tema käsilaste sinna kolimist on sellest saanud Venemaa rikaste ja mõjukate kant. See on aga saavutatud, tõmmates naha üle kõrvade kogu elu kohalikus kanalas töötanud inimestel.

Külas Gorki-2, mis andis nime kanalale – asutusele, millele kuulus kogu selle piirkonna maa –, on hulk vanu viiekorruselisi kortermaju, mis seisavad üksluistes ridades üksteise kõrval. Neid ümbritsevad miljardäride häärberid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles