Dokfilm «Köögis» näitab Eesti tipprestoranide pinevat argipäeva

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Mis hakkab söögikohas toimuma, kui oled oma tellimuse esitanud? Miks hooajatoitu hooajal ei saa? Kuidas on võimalik 35-kraadises kitsas ruumis aru saada, kes mida teeb? Film avab restoranide köögipoole, külastaja jaoks nähtamatu kirgliku ja pingelise masinavärgi. 

Alates 1. märtsist hakatakse kinos näitama Marko Raadi uut dokfilmi «Köögis: Klaus, Gloria, Farm, Põhjaka, Mekk», mis laseb meil jälgida korraga viie eesti tipprestorani kööki. 

Kolmeks jagatud ekraanil toimetavad kolm peakokka oma restoraniköökides.

«Ühel puhul on tegemist varahommikuse talvise brantšiga, teise puhul on tegemist kokkade olümpia peaprooviga, siis on keskmine päev restoranis — tavalised a la carte-tellimused, ja siis on erilise hooajarestorani kevadine päev, kus [kokk] saab midagi oma aiast, midagi oma keldrist,» kõneles Aktuaalsele Kaamerale filmirežissöör Marko Raat. 

Selles filmis toimetavad kuus peakokka — Toomas Lääts, Rene Uusmees, Dmitri Demjanov, Dmitri Rooz, Märt Metsallik ja Ott Tomik — koos oma kokkadega reaalselt ning ilma igasuguse hookuspookuseta. Nende inimeste pühendumus valitud erialale on aga austustvääriv ja film oma eheduses seda nauditavam. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles