Tallinna valimisjaoskondades on riigikogu valinud 25 615 inimest (1)

Marek Kuul
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu saal.
Riigikogu saal. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eelhääletuseks Tallinnas avatud jaoskondades on kuue päeva jooksul käinud riigikogu valimas kokku 25 615 inimest, kolmapäev on eelhääletamise ja e-hääletamise viimane päev. 

Kui esimese viie  päeva jooksul käis valimas kokku 18 040  valijat, siis tänaseks, kui kaks päeva on avatud olnud kõik Tallinna valimisjaoskonnad, on valimas käinud 25 615 inimest.

E-hääletanuid oli teisipäeval kella 20 seisuga 188 897 ehk rohkem kui 2017. aasta kohalikel valimistel (186 034).

Kolmapäeval saab kell 12-20 riigikogu valimiste eelhääletusel elukohajärgselt hääletada Tallinna kõigis 85 valimisjaoskonnas. Sõltumata valija elukohast saab hääletada 19 valimisjaoskonnas.

E-hääletamine lõpeb kolmapäeval kell 18.

Valimispäeval, pühapäeval, 3. märtsil kell 9-20 saab hääletada üksnes elukohajärgses valimisjaoskonnas.

Riigikogu valimistel saab hääletada inimene, kes on Eesti vabariigi kodanik, on hiljemalt valimispäevaks saanud 18-aastaseks, ei ole valimisõiguse osas teovõimetuks tunnistatud ning ei ole kohtus süüdi mõistetud ega kanna vanglakaristust. Valimistele tuleb kaasa võtta isikut tõendav dokument.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles