Valimisringkondade statistiline portree: jõukad ja rahulolevad on Põhja-Eestis, Ida-Virumaa on pensionisaajate maakond (1)

Aarne Seppel
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupeo Mina jään avamine.
Laulupeo Mina jään avamine. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Statistikaamet koostas enne valimisi statistilise ülevaate valimisringkondade elanikest. Igaüks saab vaadata, kui palju on eri ringkondades inimesi, keda võiks mõni valimislubadus puudutada.

Vaatluse all on kõigepealt üldine ja rahaline rahulolu ning palgasaajate keskmine brutosissetulek.  Ei ole väga suur üllatus, et suurim sissetulek on Tallinna ja Harjumaa elanikel, kuid mõnevõrra ootamatu on, et hinnang iseenda rahalisele olukorrale on üpriski kõrge ringkonnas number viis, mille alla käivad Hiiu-, Saare- ja Läänemaa. Keskmine brutopalk on seal pigem keskmine. 

Rahvastikuteemad on valimisvõitluses ikka pildil olnud, mitte väga ootamatult selgub, et enim on lasteaialastega peresid ringkonnas number neli (Harju- ja Raplamaa) ning number kümme (Tartu linn).

Lisaks on vaadeldud-võrreldud eestlaste osakaalu eri ringkondades, enesehinnangut tervisele, ühistranspordi ja autoga tööl käimise osakaalu ning abielusündimuse osatähtsust.

Statistikaameti interaktiivset kaarti saab vaadata nende kodulehelt. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles