Miks juua kasemahla ja sellesse soovi korral investeerida?

Maitsemeel.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BirchLagoon tegevjuht Rain Komlev ja tootearendaja ning kliendihaldur Birgit Lõhmus.
BirchLagoon tegevjuht Rain Komlev ja tootearendaja ning kliendihaldur Birgit Lõhmus. Foto: BirchLagoon

Mahekasemahla koguja BirchLagoon alustab värske kasemahla kogumist märtsis, mil ööpäevane keskmine temperatuur on vähemalt +4 kraadi. 

«Kasemahla kogumise eeltööga alustatakse juba varakevadel, kus puudele kinnitatakse ettenähtud voolikuliinid.  Ööpäevas plaanitakse koguda 4000–5000 liitrit mahla, sest korjeaeg on üürike ning kestab kõigest 3–4 nädalat,» ütles ettevõtte tegevjuht Rain Komlev. Sellel kevadel on eesmärgiks koguda 100 000 liitrit mahekasemahla.

Kasemahla tootja hinnangul kasvab globaalne «puu vee» turumaht 2020. aastaks 1 miljardi dollarini ning seetõttu soovib BirchLagoon kaasata kuni 120 tuhande euro mahus investeeringuid, et laiendada tootmist ja investeerida turundusse valmistudes teenindama kasvavat turunõudlust. 

BirchLagoon on seni ainus kasemahlatootja Eestis, millel on tunnusmärk «Ehtne Talutoit» ja pakub lisaks puhtale kasemahlale ka erinevaid maitseid, näiteks kasemahla tatraõie, võilillemee, piparmündi, kanepi ja ingveri ja mustsõstramaitsega. Viimane sai ka tunnustuse «Parim mahejook 2018». Uudiseks on «Kaseglögi» ning tulekul uued siidrid ja veinid. 

Miks juua kasemahla?

  • kasemahl sisaldab vett, glükoosi, ksülitooli, fruktoosi, vitamiine (C, PP), karoteene, taimseid hormoone, saponiine, õunhapet, valku, rauda, fosforit, kaltsiumi, naatriumi, kaaliumi, magneesiumi, tsinki, vaske, mangaani ja räni.
  • kasemahl toetab organismi immuunsust ning leevendab mitmesuguseid tõbesid, näiteks aitab lahustada organismis fosfaat- ja karbonaatsooladest moodustunud põiekivisid ning ergutab liigsete soolade eemaldamist organismist, seega annab uut energiat ka neerudele. 
  • kasemahl aitab leevendada reumat, podagrat, lihaspingeid ning põletikke.  
  • kasemahl sisaldab küll erinevaid suhkruid, kuid nende sisaldus mahlas on kõigest 0,5–1 protsenti. 
  • kasemahl sobib rasedatele, imetavatele emadele ja lastele, sest aitab tõsta verehemoglobiini taset. 
  • mahl aitab paljude nahahädade ja kõõma korral.
  • ravikuuriks juuakse kasemahla enne sööki üks klaasitäis korraga, kaks kuni kolm korda päevas.

Pereäris võib ka ise osaleda

Ettevõttes võib ka ise osaluse omandada. Nimelt alustab BirchLagoon  tootmisvõimekuse kümnekordistamiseks uute investeeringute kogumist Fundwise'i osaluspõhisel ühisrahastusplatvormil, et investeerida saadavad vahendid mahlakogumisvõimekusse ja villimisseadmetesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles