Briti lasketiir kasutas ISISe pruudi pilti sihtmärgina

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
15-aastaselt ISISega liitunud Ühendkuningriigist pärit Shamima Begum.
15-aastaselt ISISega liitunud Ühendkuningriigist pärit Shamima Begum. Foto: PA Wire / PA Images / Scanpix

Lasketiir Liverpooli lähedal Wallaseys kasutas sihtmärgina teismelisena Süüriasse reisinud ja terrorirühmitusega ISIS liitunud briti Shamima Begumi pilti, õigustades oma käitumist sellega, et paljud kliendid olid avaldanud soovi tema pihta tulistada.

Lasketiiru Wallaseys võivad külastada ka lapsed alates kuuendast eluaastast ning väidetavalt on seal varem kasutatud sihtmärkidena näiteks ka Donald Trumpi ja Margaret Thatcheri pilte.

Jäädvustused Begumi pildiga sihtmärgist saadeti esmalt BBC saatele «Victoria Derbyshire show».

Lasketiir Ultimate Airsoft Range õigustas oma tegevust meelelahutuse pakkumisega: «Sihtmärgid pakuvad fantastilisi reaktsioone ja ärgitavad vestlusi ning lubavad inimestel muretult lõbutseda ning tuua meis kõigis välja sisemise lapse.»

Firma rõhutas, et sihtmärkide valik ei väljenda nende isiklikke arvamusi ning Begumi pilti ei valitud tulistamisobjektiks sooviga mõista hukka terrorismi. «Aga pärast Begumi intervjuu vaatamist ei tajunud me, et ta oleks näidanud üles empaatiat ning otsustasime kuulata oma kliente ja kasutada tema pilte sihtmärgina,» lisas ettevõte.

Nüüdseks 19-aastane Begum reisi koos kahe koolikaaslasega Süüriasse 2015. aastal, kuid tema juhtum kerkis tähelepanu keskpunkti taas, kui noor naine avaldas intervjuus The Timesile soovi koju tagasi pöörduda.

Briti siseminister Sajid David on andnud korralduse Ühendkuningriigis sündinud naiselt Briti kodakondsus ära võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles