Cohen: mul on kahtlused kokkumängust Moskvaga, kuid mitte tõendeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA presidendi Donald Trumpi eksadvokaat Michael Cohen täna Kongressi esindajatekoja järelevalve- ja reformikomitee ees.
USA presidendi Donald Trumpi eksadvokaat Michael Cohen täna Kongressi esindajatekoja järelevalve- ja reformikomitee ees. Foto: Carlos Barria / Reuters / Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi eksadvokaat Michael Cohen ütles täna USA Kongressis tunnistusi andes, et tal ei ole konkreetseid tõendeid Trumpi kokkumängust Venemaaga 2016. aasta valimsikampaania ajal, kuid kinnitas, et tal on vastavad kahtlused. 

Oma otsekoheses tunnistuses kümneaastase ametialase suhte kohta Trumpiga tõi kohtus süüdi mõistetud advokaat näiteid sellest, kuidas Trump või tema pereliikmed ajasid kampaania ajal asju Moskvaga või Vene mõjukate tegelastega. 

«On esitatud küsimusi, kas ma olen teadlik otsestest tõenditest härra Trumpi või tema kampaania kokkumängust Venemaaga,» ütles Cohen esindajatekoja järelevalve- ja reformikomiteele. «Mul ei ole, tahan selle selgelt välja öelda. Kuid mul on omad kahtlused.» 

Ta märkis, et Trump juhtis läbirääkimisi Trump Toweri ehitamise üle Moskvasse kogu 2016. aasta valimiskampaania aja, eitades seejuures igasuguseid ärisidemeid Venemaaga.

Coheni sõnul on tal samas aga ümberlükkamatuid tõendeid Trumpi väärtegude kohta, sealhulgas kahele naisele 2016. aasta valimiste eel makstud vaikimisrahast.

Cohen mõisteti vangi kuritegude tõttu, mis osaliselt on seotud tema tööga Trumpi heaks. Ta väljendas komitee poole pöördudes kahetsust oma varasema lojaalsuse pärast. 

«Mul on häbi, et ma valisin osavõtu härra Trumpi seadusvastaste tegude varjamisest, selle asemel, et kuulata omaenda südametunnistust,» lausus Cohen. «Ta on rassist. Ta on petis. Ta on kelm.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles