Sõja lävel India ja Pakistan kõnelevad vaoshoitusest

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani sõdurid väidetava India hävituslennuki vraki kõrval, mille nad riigi võimude kinnitusel tulistasid alla riikidevahelise kontrolljoone lähistel Pakistani hallatavas Kashmir at Somani piirkonnas Bhimberi regioonis.
Pakistani sõdurid väidetava India hävituslennuki vraki kõrval, mille nad riigi võimude kinnitusel tulistasid alla riikidevahelise kontrolljoone lähistel Pakistani hallatavas Kashmir at Somani piirkonnas Bhimberi regioonis. Foto: STR/AFP/Scanpix

Viimasel kahel päeval on Pakistani ja India sõjalennukid korraldanud reide teineteise õhuruumi ning eile teatasid mõlemad riigid ka teineteise lennukite allatulistamisest Kashmiris, kuigi nende versioonid toimunust mõnevõrra lahknevad.

Pakistani kinnitusel tulistasid nad alla kaks India hävitajat, millest üks kukkus Pakistani kontrolli all olevale territooriumile Kashmiris ning teine India hallatavale alale Himaalaja mäestikus.

«Kui Pakistani õhujõud võtsid nad sihikule, rikkusid India õhujõudude kaks lennukit kontrolljoont ja sisenesid Pakistani,» rääkis riigi armee kõneisik kindralmajor Asif Ghafoor. «Pakistani õhujõud olid valmis, toimus kokkupõrge ja selle tulemusel lasti mõlemad India lennukid alla. Üks kukkus meie ja teine nende poolele.»

India on möönnud, et üks nende MiG-21-tüüpi lennuk kukkus õhuduellis alla ning selle piloot on kadunud, kuid nad püüavad endiselt saada kinnitust Pakistani teatele, et sõjaväelane on piiri taga kinni võetud.

Lisaks andis India teada, et nemad omakorda tulistasid alla ühe nende õhuruumi tunginud Pakistani hävituslennuki, mis kukkus alla naaberriigi poolel, vahendas AFP. Islamabad eitas seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles