Nicaraguas algasid läbirääkimised valitsuse ja opositsiooni vahel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader kõnelustelt.
Kaader kõnelustelt. Foto: CARLOS ROSTRAN / AFP

Nicaraguas algasid kolmapäeval läbirääkimised valitsuse ja opositsioonirühmade koalitsiooni vahel, teatasid võimuesindajad ja tööandjate ühendus.

Ühenduse poolt meediale saadetud fotodel võis näha opositsioonidelegatsiooni ja valitsuse kümneid esindajaid kõnelustel, mida vahendab katoliku kiriku kardinal Leopoldo Brenes.

Nicaragua vabastas kolmapäeval kõneluste eel kümneid valitsusvastaste meeleavalduste ajal vangistatud inimesi.

Võimud vabastatud isikute kohta kommentaare ei jaganud. Ühendus Alaline Inimõiguskomisjon (CPDH) teatas vabastamistest pärast seda, kui sotsiaalmeediasse hakati postitama pilte Managua lähistel asuvast La Modela vanglast lahkuvatest vangidest. 

"Me oleme saanud kinnitust, et mõned väikebussid lahkusid ja nendes olid mõned teadaolevad vangid," ütles CPDH president Marcos Carmona AFP-le, lisades, et vabastatuid võib olla kuni sada. 

Nicaragua president Daniel Ortega kutsus eelmisel neljapäeval opositsiooni üles läbirääkimistele lõpetamaks pikaajalist poliitilist kriisi, mis on viinud vägivaldsete valitsusvastaste meeleavaldusteni.

Valitsusvastased meeleavaldused algasid eelmise aasta 18. aprillil ja algselt protestiti sotsiaalkindlustuse süsteemi muutmise vastu. Protestid aga paisusid ning nüüd nõutakse neil Ortega ja asepresident Rosario Murillo tagasiastumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles