Nõmme kiirusepiiranguid järgib vaid veerand autojuhtidest

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirustabloo Kadaka puiesteel.
Kiirustabloo Kadaka puiesteel. Foto: Nõmme linnaosavalitsus

Detsembris Kadaka puiesteele ja Möldre teele paigaldatud kiirustabloode andmed näitavad, et 75 protsenti sõidukijuhtidest ületab seal lubatud sõidukiirust.

Nõmme linnaosavanema Grete Šillise sõnul tegi ettepaneku tablood paigaldada Möldre Tee Selts, kuna kahjuks on kiiruse ületamine nendel tänavatel sage ja koormus tipptunnil suur. «Esimese kahe kuu tulemused ei ole rõõmustavad ning kindlasti peame lähiajal politseiga arutama liiklusjärelvalve tõhustamise võimalusi,» lausus Šillis.

Mõlemal tänaval möödus tabloost kahekuulise perioodi jooksul veidi üle 215 000 sõiduki. 75 protsenti neist ületas lubatud sõidukiirust. Suurimaks kiiruseks Möldre teel mõõtis tabloo 90 kilomeetrit tunnis, Kadaka puiesteel aga lausa 139 kilomeetrit tunnis. Möldre teel on lubatud piirkiirus 30 kilomeetrit, Kadaka puiesteel 40 kilomeetrit tunnis.

Tablood alustasid tööd 20. detsembril 2018. Keskmised sõidukiirused olid mõõtmisperioodil (20.12.18-27.02.19) lubatud piirkiirusest kõrgemad (Möldre teel 35,5 km/h ja Kadaka puiesteel 44,4 km/h). Kümme kilomeetrit tunnis kiiruse ületamist pikendab pidurdusteekonda umbes kümne meetri võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles