Inbank teenis mullu korraliku kasumi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inbank.
Inbank. Foto: Erik Prozes

Inbanki möödunud aasta neljanda kvartali kasum oli 3,1 miljonit eurot ja aasta kasum 9,3 miljonit eurot. Panga laenuportfelli maht oli aasta lõpu seisuga 225,6 miljonit ja hoiuste maht 240,2 miljonit eurot.

Võrreldes aasta varasemaga näitas Inbank kasvu nii neljandas kvartalis kui ka 12 kuu kokkuvõttes kõigis peamistes ärisegmentides. Grupi laenuportfell kasvas kvartaliga 13,1 protsenti ja aastaga 142,9 protsenti ning hoiuste maht vastavalt 28,3 protsenti ja 152,7 protsenti, teatas Inbank.

«Möödunud aasta viimases kvartalis oli Inbanki müügimaht kokku 59,3 miljonit eurot ning eriti tugev oli grupi müük detsembris, mil krediiditoodete müük ületas 20,6 miljoni euroga esmakordselt 20 miljoni piiri,» ütles Inbanki juhatuse esimees Jan Andresoo. «Aastases arvestuses kasvatasime krediiditoodete müüki 61,6% 202,2 miljoni euroni,» sõnas Andresoo.

Andresoo sõnul näitas Inbank kasvu kõigil oma põhiturgudel. Eestis oli aastane kasv 22,2 protsenti (kogumüük 71,9 miljonit), Lätis 257,1 protsenti (42,3 miljonit), Leedus 55,3 protsenti (75,9 miljonit) ning Poolas 115,9 protsenti (12,2) miljonit.

Andresoo sõnul sõlmis Inbank neljandas kvartalis mitmeid uusi ja märgilisi partnerluslepinguid. «Alustasime koostööd mitmete suurte partneritega Baltimaades ja Poolas, näiteks sõlmisime Kesko Senukai grupiga ülebaltilise kokkuleppe, pakkumaks järelmaksu Senukai ja K-Rauta kauplustes ning 1A internetikaubamajades,» ütles Andresoo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles