Kohtu all olev Kallo saaks valituks osutumisel saadikupuutumatuse (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Kallo.
Kalev Kallo. Foto: Liis Treimann

Kui altkäemaksu andmisele ja võtmisele kaasaaitamise süüdistusega kohtu all olev keskerakondlane Kalev Kallo valitakse riigikokku, saab ta immuniteedi ehk saadikupuutumatuse, kuid prokuratuuri teatel on võimalik taotleda nii tema immuniteedi äravõtmist.

Kallo on Keskerakonna üldnimekirjas 13. kohal ning Tallinnas Haabersti, Põhja-Tallinna ja Kristiine linnaosas kuuendal kohal, seega on suur tõenäosus, et ta pääseb järgmisesse riigikogu koosseisu, kirjutab rahvusringhääling.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Olja Kivistik ütles, et prokuröril võimalik taotleda immuniteedi äravõtmist ja kui seda tehakse, siis jätkub menetlus tavakorras. «Kui immuniteeti ei võeta ära, siis inimese suhtes menetlus peatub ja on võimalus, et see jätkub peale riigikogu liikme volituste lõppemist,» ütles Kivistik.

Kallo ütles, et tunneb end olevat järginud kõiki Eesti vabariigi seadusenorme ning ta usaldab valijaid ja lähtub kohtuotsusest siis, kui see tuleb.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles