Tartu linn jagas taas muuseumitöötajatele stipendiume

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil vasakul Tartu linnamuuseumi töötaja Kaie Jeeser.
Pildil vasakul Tartu linnamuuseumi töötaja Kaie Jeeser. Foto: Margus Ansu

Sel aastal saab linnalt enesetäienduseks toetust kuus Tartu muuseumide töötajat. Stipendiumideks makstakse kokku 3165 eurot.

2013. aastal asutatud muuseumitöötajate stipendiume jagati juba seitsmendat korda.

Tänavused stipendiumi saajad on:

  • Kaie Jeeser, Tartu linnamuuseum – osalemine 25. ICOMi üldkonverentsil, sellel ICOM-CIDOCi tegemiste tutvustamine ja Eesti esitlemine võimaliku ICOM-CIDOCi aastakonverentsi kohana 2021. aastal.
  • Tiina Vint, Tartu ülikooli muuseum – osalemine Eesti juhatuse esindajana ICOMi üldkonverentsil «Museums as Cultural Hubs. The Future of Tradition» Kyotos Jaapanis.
  • Nele Ambos, Tartu kunstimuuseum – osalemine Belfastis toimuval ICONi (The Institute of Conservation)  triennaalil  «New Perspectives: Contemporary Conservation Thinking and Practice».
  • Karoliine Korol, Eesti Rahva muuseum – osalemine ja esinemine Lissabonis toimuval kongressil The Plastics Heritage Congress.
  • Toomas Koitmäe, Eesti spordi- ja olümpiamuuseum – õppe- ja koostööreis Torontosse koostöö arendamiseks Välis-Eesti muuseumiga.
  • Marge Pärnits, Tartu mänguasjamuuseum – õppereis Stuttgarti, Karlsruhesse ja Waiblingeni.

Möödunud aastal oli üks kuuest stipendiaadist, kes sõitis enesetäiendusele Norrasse, Eesti spordi- ja olümpiamuuseumi peavarahoidja Kaarel Antons.

«Tartu linnalt saadud stipendium oli hea võimalus osaleda muuseumitöötaja jaoks motiveerival ja teadmisi täiendaval tööreisil,» sõnas Antons. «Norra ei ole Eesti kultuuritöötajale just kõige odavam reisimiskoht, seetõttu oli linna stipendium toeks, et osaleda seminaril ja täiendada ennast erialaselt ning külastada Oslo piirkonna muuseume ja kultuuriväärtusi,» lisas ta. 

Tartu muuseumitöötaja stipendiume jagatakse üks kord aastas ning sellega soovib linn toetada muuseumitöötajate erialase enesetäiendamise, kogemuste ja teadmiste omandamise ning rahvusvahelise koostöövõrgustiku laiendamise võimalusi. Stipendiumi saajad valib välja selleks moodustatud komisjon, kuhu kuuluvad Tartu linnavalitsuse, Eesti muuseumiühingu ning vähemalt viie Tartu muuseumi esindajad. Stipendiumi suurus ühe taotleja kohta on kuni 633 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles