Joobnuna kraavi sõitnud ekspolitseiniku karistus jäi muutmata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna ringkonnakohus jättis ekspolitseinik Keity Liivakivile mõistetud karistuse muutmata.
Tallinna ringkonnakohus jättis ekspolitseinik Keity Liivakivile mõistetud karistuse muutmata. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tallinna ringkonnakohus jättis muutmata kunagisele politseinikule Keity Liivakivile kriminaalses joobes olles autoga kraavi sõitmise eest mõistetud karistuse.

Kohus ei rahuldanud vandeadvokaat Indrek Sirgi kaebust ja jättis samaks Liivakivile mõistetud tingmisi kuue kuu pikkuse vangistuse kolmeaastase katseajaga ning temalt pooleks aastaks juhtimisõiguse äravõtmise.

Ringkonnakohtu kriminaalkolleegium leidis, et Pärnu maakohus hindas Liivakivi süü tõendatuks lugemisel tõendeid õigesti ja võttis arvesse kriminaalmenetlusõiguse sätteid.

“Ringkonnakohtu hinnangul nähtus kaitseväiteid igakülgselt analüüsides, et süüdistatava versioon toimunust ei ole mitte lihtsalt eluliselt ebausutav, vaid on tuvastatud tehioludel välistatud,” märkis kohus.

Ringkonnakohtu hinnangul vastas ekspertiiski nõuetele ja on tõendina lubatav.

2017. aasta 29. detsembri õhtul sõitis Liivakivi oma autoga Häädemeeste vallas kraavi. Autos oli Liivakivi kolleegist sõbranna, kes samuti kaotas selle juhtumi tõttu töö.

Liivakivi on väitnud, et pruukis alkoholi alles pärast kraavi sõitmist, kuid kohus ei pidanud seda juttu usutavaks. Samal ajal ei saanud politseinikud tema joovet kohapeal tuvastada, sest ta keeldus alkomeetrisse puhumast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles