Korvpalliliiga tunnistas eksimust, ent Tartu ja Rapla mängu tulemus jääb jõusse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Rosenthal
Märt Rosenthal Foto: Margus Ansu

OlyBet Eesti-Läti korvpalliliigas tegid kohtunikud BC Tartu Ülikooli ja Rapla Avis Utilitase vahelises mängus vea, kui jätsid ebasportliku ja tehnilise vea teeninud  Tartu mängija Märt Rosenthali väljakule.

Olukord juhtus mängu neljandal veerandajal, kui Rosenthalile vilistati esmalt ebasportlik viga (8.41) ning mõned minutid hiljem tehniline viga (4.13).

 «Rosenthal oleks pidanud vastavalt korvpallireeglitele pärast tehnilise vea saamist mängust eemaldatama. Erinevate asjade kokkulangemisel juhtus inimlik eksitus, kus mängu sekretär ei informeerinud sellest väljakukohtunikke ning Märt Rosenthal jätkas mängu reeglitevastaselt,» kommenteeris olukorda Eesti Korvpalliliidu kohtunike divisjoni juht Rain Peerandi.

 Kuna eksimus avastati pärast mängu kohtunike poolt, siis vastavalt korvpallireeglitele ja liiga juhendile jääb mängu tulemus jõusse. Tartu Ülikool võitis kohtumise 85:76 ja Rosenthal kogus tartlaste parimana 23 punkti ja 12 lauapalli.

Vastavalt tavapärasele praktikale määratakse mängu lauakohtuniku ja komissari suhtes sanktsioonid. Nende esmane vastutus antud olukorras oli väljakukohtunike informeerimine.

Sel hooajal on kohtunike mängude teenindamises esinenud vajakajäämisi karistatud määramiste vähendamisega. Ka antud juhul jäävad eksinud isikud kindlaks perioodiks mängude teenindamise võimaluseta. «Tulenevalt antud olukorrast vaadatakse üle erinevad kommunikatsioonivõimalused kohtunike ja lauakohtunike vahel, et edaspidi selliseid olukordi vältida,» lisas Peerandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles