Balletiveteranid meenutavad: süfiliitik ja Paganini, «Esmeralda» ja Ida Urbel

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotograaf kutsus Elena Poznjak-Kõlari (vasakult), Epp Villeri, Ernst Raiste, Endel Poomi ja Regina Tõško-Süvalepa poodiumile ning lavastas nendega tantsulise misanstseeni.
Fotograaf kutsus Elena Poznjak-Kõlari (vasakult), Epp Villeri, Ernst Raiste, Endel Poomi ja Regina Tõško-Süvalepa poodiumile ning lavastas nendega tantsulise misanstseeni. Foto: Sille Annuk

Vanemuise tantsijad esietendasid 80 aastat tagasi, 4. märtsil 1939 «Tantsetenduse», mille üks osa oli selles teatris esimest korda publiku ette tulnud klassikaline ballett «Karnevalisüit». Vanemuine tähistab oma balleti aastapäeva galaetendusega.

Selle kunstiala kaheksa aastakümne eredaimad elamused tulid jutuks kunagiste tantsijate ja baleriinide kohvilauas.

Ballettmeister Ida Urbeli käe all lavale tulnud «Karnevalisüiti» Pjotr Tšaikovski muusikale dirigeeris Eduard Tubin. Kaasa tegi kogu trupp, millesse kuulus tosin tantsijat. Teatrikohvikus Shakespeare, kus balletiveteranid kohtuvad kolmapäeviti juba 26 aastat, olid seekord teiste hulgas juttu puhumas Ernst Raiste, Regina Tõško-Süvalep ja Elena Poznjak-Kõlar, kes olid Vanemuise esimese balletilavastuse valmimisel juba olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles