Ministeerium: dopinguskandaali sattunud eestlased pole saatkonna poole veel pöördunud

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärv veel vabade meestena võistlustules
Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärv veel vabade meestena võistlustules Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti Suursaatkond Viinis on olnud ühenduses Seefeldi kohaliku politseiinspektsiooniga, samuti on suursaatkonnaga suhelnud ka Eesti Suusaliidu peasekretär. Dopinguskandaali sattunud Eesti suusatajad pole saatkonna poole veel pöördunud. 

«Kohalik politsei on Eesti kodanikele tutvustanud saatkonna poole pöördumise võimalust, mida seni pole kodanikud teinud,» sõnas välisministeeriumi esindaja Armo Vask Postimehele.

Seoses dopinguskandaaliga peeti eile Seefeldi MMil kinni viis sportlast, kelle seas kaks eestlast, suusatajad Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu. Mehed on jätkuvalt vahi all ning prokurör soovib vahi all olemise aega pikendada. Selgus peaks saabuma homme. 

Juhul, kui eestlased saatkonna poole pöörduvad, saab saatkond jälgida, et neile oleks tagatud õigusabi ehk advokaadi teenus ning vajadusel tõlge kinnipeetu jaoks arusaadavasse keelde. Neljapäeva pärastlõunastel andmetel on meestele leitud kohalik advokaat, kes püüab nendega kontakti luua. 

Lisaks saab konsul jälgida, et Eesti kodanike kohtlemine kinnipidamisel ning vanglas vastaks rahvusvahelisele tavale. Juhul, kui ilmnevad tõsised kõrvalekaldumised, saab konsul juhtida sellele vastavate ametkondade tähelepanu.

Tammjärv ja Veerpalu dopinguskandaalis

Seefeldi MMil peeti seoses dopinguskandaaliga eile kinni viis sportlast: kaks austerlast (meedia andmetel Dominik Baldauf ja Max Hauke), kaks eestlast (Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu) ning üks kasahh (Aleksei Poltoranin). Lisaks on seoses dopingukaasusega vahistatuid ka Saksamaal.

Kinni peetud sportlased ei ole kriminaalse grupeeringu liikmed, vaid neid seostatakse nendega koostöös tegemises. Kahtlusaluseid sportlasi nähti regulaarselt minemas organiseerunud kurjategijate juurde nii enne kui ka MMi ajal.

Kõnealune uurimine algas Austria politsei poolt 2019. aasta jaanuaris, kriminaalse grupeeringuga on seotud rohkem kui kümme inimest.

Kuidas hargneb dopinguskandaal edasi, loe Postimehe otseblogist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles