Hispaania uurib salapärast intsidenti Põhja-Korea saatkonnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto Põhja-Korea saatkonna ees Madridis.
Politseiauto Põhja-Korea saatkonna ees Madridis. Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS / Scanpix

Kuigi ametlikku kaebust laekunud pole, uurib Hispaania politsei reedel Madridi saatkonnas juhtunud salapäraseid sündmusi.

Pyongyangi diplomaatiline esindus asub Aravaca piirkonnas Darío Aparicio tänaval elumajade vahel. Kuigi politseiallikate kohaselt neile intsidendi kohta ametlikku avaldust tehtud pole, on juhtunu osas siiski alustatud uurimist.

Mõningate uurimisega seotud allikate kohaselt tungis möödunud reedel Põhja-Korea saatkonda grupp ründajaid, kes sidus kinni ja sulges suud saatkonna töötajail ning põgenes mitme arvutiga.

Teiste kohaselt sai viga üks inimene, korealanna, ja seda hoonest põgenemise käigus.

Mõni minut hiljem kihutas mitu kallist autot saatkonna juurest minema, jättes majja kinniseotud töötajad. Kohale tulid Madridi kiirabitöötajad, kes andsid saatkonna uksel abi kolmele kergelt vigastatud inimesele.
Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS / Scanpix

Politseiallikate kohaselt ringlesid nende vestlusgruppides reedel ka kuujutud hukkunutest.

Kindel paistab olema, et vähemalt mingi intsident saatkonna uksel toimus.

Hispaania veebiväljaandes El Confidencial kirjeldatud versiooni kohaselt jooksis reedel kella 17 paiku saatkonnast välja karjuv koeralanna. Murelikud naabrid kutsusid politsei, kes tuli kohale, viis naise jaoskonda ja üritas leida tõlki.

Kui tõlk leiti, vahendas too, et naise sõnul tungis saatkonda rühm mehi, kes toppisid töötajate suud kinni. Kui politseinikud üritasid omakorda saatkonda siseneda, tuli uksele inimene, kes ütles, et kõik on korras.

Mõni minut hiljem kihutas mitu kallist autot saatkonna juurest minema, jättes majja kinniseotud töötajad. Kohale tulid Madridi kiirabitöötajad, kes andsid saatkonna uksel abi kolmele kergelt vigastatud inimesele.

Hispaania siseministeerium tunnistab, et midagi juhtus, aga ei soovi midagi täpsustada, öeldes vaid, et asi on uurimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles