Postimees TV: Suuskade testimisele kulub enam kui 1000 eurot päevas

Martten Kaldvee
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooldemees Marek Sander.
Hooldemees Marek Sander. Foto: Jarek Jõepera

Eesti laskesuusa koondise hooldetiimi juht Marek Sanderi sõnul on määrdemehe suurimaks kunstiks leida 200 määrdepurgi hulgast need sobivad, mida kõlbab kaheksale suusapaarile alla panna. Nii ka homme Otepääl algaval IBU etapil.

Sanderi sõnul lisab tema tööle vastutusrikkust fakt, et üks määrdepurk maksab 120 –150 eurot ning ühest purgist piisab viie-kuue paari suuskade määrimiseks. Kaheksa suusapaari testimine maksab seega ligi 200 eurot. Homme on aga plaanis teha 35 – 40 testipaari, mis teeb kokku 1000 eurot. Ja see on vaid ühe päeva kulu. Lisaks neile tuleb määrida ka võistlejate suusad.


«Homseks lubab värsket ja külma, kuid ka vihma (muigab). Kui vaatan teiste koondiste tegemisi, siis eestlased on selles mõttes väga rahulikud ja külma peaga. Meie ei tee mõttetuid eelteste, kuna meil on väike tiim teeme asju efektiivselt ning püüame kulu optimaalsena hoida.»

Kuid see pole veel kõik: peale pulbrit pannakse suusa alla veel struktuur ehk ilmale/lumele sobiv muster. Ka siin tuleb ette tõsist peamurdmist, sest mustrirulle on 20 – 30 tükki, mille hulgast tuleb leida sobiv kuuele suusapaarile ning päris ehku peale ei minda siin kunagi. «Oli aeg, mil struktuurid tõid edu rohkem, sest päris paljud neid kohe ei kasutanud, aga kui õigel päeval õiged asjad alla saavad, siis on see edu silmaga nähtav,» tunnistas Sander. «Aga loomulikult on sportlased õiged meie tööd hindama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles