PM Seefeldis. Video. Tammjärve ja Veerpaluga rääkinud Saarepuu: poisid kinnitasid – see on dopingu-keiss! (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval Seefeldi maailmameistrivõistlustel dopinguskandaali sattunud ja Austria politsei poolt vahistatud Eesti suusatajad Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu pääsesid vabadusse neljapäeva hilisõhtul. Esimesi kommentaare jagas Eesti suusakoondise peatreener Anti Saarepuu.

«Info, mis ma sain sportlastega mõni minut vahetada, on selline, et siin on dopingu-keiss. Ma rohkemat ei tea, uurimine läheb edasi. See on seotud sama teemaga, mis on siin rohkem kui 24 tundi ringi keerelnud. Mõlemad poisid (Tammjärv ja Andreas) ütlesid, et see on dopingu-keiss. Hetkel nad rohkem ei andnud mulle informatsiooni,» lausus Saarepuu.

Ta jätkas: «Ma küsisin seda mõlema sportlase käest ja mõlemad ütlesid «jah». Ma ei oska öelda, kas ja mis nendega edasi tehakse, aga loodan, et nad saavad minna koju ja seal tegeletakse edasi. Nii palju sain teada selle lühikese ajaga.

Ma arvan, et need karistused ja kõik, mis sellele järgneb, selgub mingi aja jooksul. Praegu ei ole neid süüdi mõistetud, uurimine käib. Kuidas see kõik laheneb ja millised karistused järgnevad, on täna kõik lahtine.»

Austerlased (Max Hauke ja Dominik Baldauf) ja kasahh (Aleksei Poltoranin) tunnistasid üles, et nad tegid veredopingut, kas ka eestlased tunnistasid oma süüd? «Ei, nad ütlesid, et see on dopingu-keiss ja nad vastasid mulle jaatavalt selle kohta, et see on dopingu-keiss,» kordas treener ja kinnitas, et Tammjärv ja Veerpalu veedavad öö koondise hotellis.

See mõni minut, mis Saarepuu oma hoolealustega rääkida sai, olid sportlased treeneri sõnul väga kurnatud ja napisõnalised. Saarepuu lisas veel kord, et ta ei täheldanud midagi imelikku enne maailmameistrivõistlusi, mis võis vihjata praegusele dopinguskandaalile.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles