USA pani Osama bin Ladeni poja eest välja miljoni dollarilise pearaha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CIA möödunud aastal jagatud foto Hamza bin Ladenist.
CIA möödunud aastal jagatud foto Hamza bin Ladenist. Foto: CIA HANDOUT / EPA

USA pani eile Osama bin Ladeni pojani viiva informatsiooni eest välja ühe miljoni dollari suuruse pearaha, teatasid võimuesindajad.

Vahel ka džihaadi kroonprintsiks nimetatud Hamza bin Ladenit nähakse terrorivõrgustiku Al-Qaeda võimaliku tõusva liidrina.

Hamza kohta on viimastel aastatel informatsiooni laekunud muu hulgas Pakistanist ja Afganistanist. Mõnedel andmetel võib ta aga viibida hoopis koduarestis Iraanis.

Eelmisel aastal kirjutas The Guardian, et kunagise esiterroristi poeg abiellus USA 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakute ühe peakaaperdaja Mohammed Atta tütrega.

Osama bin Ladeni poolvennad kinnitasid teadet lehele antud usutluses. Vendade hinnangul on poeg saanud Al-Qaedas kõrge positsiooni ja kavatseb isa surma eest kätte maksta. Sugulaste arvates elab Hamza Afganistanis. 

USA eriüksuslased tapsid Osama bin Ladeni Pakistanis seitse aastat tagasi.

Ülemöödunud aastal tegi Hamza pöördumise, milles kutsus kogu maailma moslemeid ühinema Süürias džihaadiga nn ristisõdijate ja šiiade vastu.

«Selleks, et Süüria rahvas saaks vastu panna ristisõdijate, šiiade ja rahvusvahelisele agressioonile, peavad moslemid, kõik moslemid, seisma koos nendega, toetama neid ja andma neile võidu,» sõnas ta helisalvestises, mille pühasõdalaste võrgustikud avaldasid.

20. eluaastates Hamza muutus pärast seda, kui USA eriväelased tema isa 2011. aasta mais tapsid, aktiivseks Al-Qaeda propagandistiks.

USA lisas Hamza bin Ladeni oma musta nimekirja 2017. aasta jaanuaris.

USA võimude andmetel sündis Hamza 1989. aastal Saudi Araabias Jiddah's. Tema ema oli Khairiah Sabar, üks Al-Qaeda asutaja kolmest naisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles