Dopingukahtlusega Team Haanja peatoetaja on üks Eesti rikkamaid ettevõtjaid (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Annus
Toomas Annus Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Dopingukahtluse skandaali sattunud ning aastaid Eesti Suusaliiduga vägikaigast vedav Team Haanja, kuhu kuuluvad nii Andreas Veerpalu kui ka Karel Tammjärv, suurtoetaja on Eesti suurim ehitusfirma Merko Ehitus.

Selle taga seisab peamiselt Merko suuromanik, Mati Alaveri hea tuttav ja pikaaegne suusatamise toetaja Toomas Annus, kelle Äripäev paigutas viimati Eesti rikaste edetabelis kuuendale kohale, hinnates tema vara väärtuseks 187,3 miljonit eurot.

Merko ja ettevõtte aktsionärid toetasid suusatiimi sel hooajal 150 000 euroga. Annus toetab ettevõtmist ka teise ettevõtte kaudu. Nimelt on temale kuuluv kinnisvaraarendaja Kapitel andnud tiimile lisaks 50 000 eurot.

Teiste toetajate panus on juba kordades väiksem. ELKE Auto ja Mapri Ehitus andsid murdmasuusatajatele kumbki 25 000 eurot.

Merko Ehituse ametlik seisukoht dopinguskandaalile: «Tegemist on äärmiselt kahetsusväärse juhtumiga. Eesti suusatajate ametliku süüdistuse korral lõpetame Eesti profisuusatamise toetamise.»

Toomas Annus ei viibi hetkel Eestis ja tema kommentaari ei õnnestunud Postimehel esialgu saada, aga Merko Ehitus andis teada, et esimesel võimalusel see meediale edastatakse.

Team Haanjasse kuulub üheksa sportlast:  Algo Kärp, Raido Ränkel, Marko Kilp, Alvar Johannes Alev, Karl Erik Rabakukk, Kaarel Kasper Kõrge ning dopinguskandaali sattunud Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles