Viie aastaga on Donbassis hukkunud 13 000 ukrainlast (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdur rindel Donetski oblastis.
Ukraina sõdur rindel Donetski oblastis. Foto: Vadim Kudinov / Sipa / Scanpix

Viie sõja-aastaga on Donbassis hukkunud 13 000 ukrainlast, nende seas 3000 sõjaväelast, ütles Ukraina julgeoleku- ja kaitsenõukogu esimees Oleksandr Turtšõnov täna.

«Viie aastaga on sõda võtnud 13 000 ukrainlase, nende seas 3000 sõjaväelase elu,» ütles Turtšõnov täna Kiievis Ukraina perefoorumil rääkides riigi rahvaarvu kahanemisest.

«Need on hirmsad numbrid, kuid mitte need ei määra riigi sündivuskriisi. 2018. aastal sündis Ukrainas 335 000 last, suri aga 587 000 inimest. See tähendab, et aastaga on ukrainlasi vähemaks jäänud 252 000 inimese võrra. Ja see sünge suundumus suureneb aasta-aastalt,» jätkas Turtšõnov.

Ta lisas, et statistika kohaselt on Ukrainas sündivus aastaga vähenenud seitse protsenti, abortide hulk ületab aga 100 000 juhtu aastas.

Turtšõnovi sõnul lisandub sellele veel ka «rändetsunami, mis uhub riigist minema tohutuid vaimseid ja tööressursse».

«Kõige selle tulemusel on Ukrainast saanud kõige kiiremini töövõimelist elanikkonda kaotav, vananemisnäitajalt aga 29. riik maailmas,» ütles ta, rõhutades, et elanikkonna vähenemine on peamõjureid, mis ohustab riigi julgeolekut ja rahvuse püsimajäämist.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles