Rootsi politsei vahistas lapse vägistaja 24 aastat pärast kuritegu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politsei.
Rootsi politsei. Foto: Roger Lundsten / Scanpix

Rootsi politsei on lõpuks jõudnud lähedale 24 aastat tagasi toime pandud võika kuriteo lahendamisele: 1995. aastal rünnati koolist koju teel olnud kaheksa-aastast tüdrukut, kes vägistati. Nüüd on politsei kinni pidanud kahtlusaluse. 

Politsei jõudis Göteborgi lähistel Billdalis toimunud kuriteos kahtlustatava jälile tänu mehe sugulase DNA-le, kirjutas ajaleht Göteborgs-Posten.

Viimased kümme aastat on juhtumiga tegelenud Lääne-Götalandi politsei nn külmade juhtumite osakond ning kahtlusaluse tabamiseni jõuti nüüd üsna viimasel hetkel – tuleva aasta märtsis oleks kuritegu aegunud.

Rünnak toimus 14. septembril 1995. Kaheksa-aastane tüdruk oli jalgrattaga teel koju, kui tema teele hüppas põõsastes redutanud mees, kes haaras lapse kaasa, lohistas ta metsa ning vägivallatses tema kallal ja vägistas ta.

Mees pages sündmuskohalt joostes. Tüdruk suutis minna suuremale teele, kus möödakäijad talle abi osutasid.

Juhtum tundus pikalt jäävat lahenduseta, mis siis et politseil oli kurjategija DNA.

«See on loomulikult kohutav, kui kaheksa-aastane, täiesti kaitsetu väike tüdruk langeb sellise kuriteo ohvriks,» lausus juhtumiga tegelenud politseiüksuse juht Anders Eriksson Aftonbladetile 2017. aastal.

Tema osakond oli asja uurinud alates 2009. aastast ning selleks hetkeks kogunud kurjategija jälgi ajades DNA-proove sadadelt meestelt.

Eile õhtupoolikul vahistati lõpuks vägistamises kahtlustatav mees, kes kohtutoimiku kohaselt on oletatavasti seotud rünnakuga Billdalis 1995. aastal.

Väidetavalt leidis politsei oma andmebaasist DNA-proovi, mis kuulus kurjategija sugulasele ning see juhatas nad lõpuks vägistaja jälgedele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles