Kasahstani spordijuht: Poltoranin läks trennikaaslastele lihtsalt külla, ta on puhas poiss (5)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasahstani suusataja Aleksei Poltoranin.
Kasahstani suusataja Aleksei Poltoranin. Foto: Kalle Parkkinen/Newspix24/SIPA/SCANPIX

Ida-Kasahstani piirkonna kehalise kultuuri ja spordi osakonna juht Askar Mošanov ütles eile õhtul väljaandele «Kazinformile,» et kuni pole tulnud reaalseid seletusi ning tõendeid, siis seniks on Poltoranin puhas poiss. 

«Aleksei on korralik sportlane ja olen kindel, et objektiivsus toob tasu,» kommenteeris Askar Mošanov Seefeldi MMi stardi eel suusataja tulemusi. 

Avaldame Askar Mošanovi tervikliku kommentaari uudisteportaalile «Kazinform»:

«Mulle on teada, et Aleksei läks enne starti suusataja juurde, kellega koos ta treenib, ning siis astusid sisse ametnikud ning palusid minna koos nendega. Starti teda ei lastud. Nagu te nägite, et tema numbri eel kutsuti teda starti, kuid teda ei tulnud ja seejärel jäeti vahele. Ehk siis kogu administratiivse ja mandaadi komisjoni ta läbis ning polnud mingeid pretensioone. Veel kord toonitan: Aleksei- «puhas», korralik sportlane. 

Muidugi meil on kurb ja ebameeldiv aga me hoiame alati enda sportlasi, enda kodanikke- ükskõik, mis ka ei juhtuks. 

Kõik teavad, et ta oli tänaseni parim, veel enam, et see on tema «kuninglik» ala, milleks ta valmistus pärast 2018.aasta olümpiat, kus ta võitis pronksmedali (tegelikult 2013.aasta MMil), kuid eelmisel aastal oli tal parim tulemus. 

Muidugi oli üks kaasus, kus tal avastati kõrgenenud hormonaalne tase ning jaanuaris oli Aleksei kõrvaldatud 20 päevaks enne starti, kuid kõik laabus. 

WADA hakkab uurima: hakkavad proove võtma ja nii edasi. Tänaseni pole midagi  ettekirjutatud. Lihtsalt eemaldati stardist. Austria seaduste järgi on dopingu tarbimine keelustatud ning selle tarbimisel võib oodata vangistus. Praeguseni pole mitte keegi mingeid seletusi jaganud. Nad on Austrias aga mina Kasahstanis. Seal töötavad Kasahstani suusatiim ja Olümpiakomitee. Ootame ametlikku teadaannet. Suusatajad on meil olnud alati puhtad. Ma olen kindel, et Poltoranin on korralik sportlane,» kommenteeris Ida-Kasahstani piirkonna kehalise kultuuri ja spordi osakonna juht Askar Mošanov. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles