Kashmiri relvakonflikt nõudis mitme tsiviilelaniku elu (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kashmiri tulevahetuses hukkunud tsiviilisikute lähedased kogunesid täna matusele.
Kashmiri tulevahetuses hukkunud tsiviilisikute lähedased kogunesid täna matusele. Foto: AMIRUDDIN MUGHAL / EPA / Scanpix

Vaidlusaluses Kashmiris sai India ja Pakistani sõdurite piiriülestes rünnakutes surma kaheksa inimest, neist kuus olid tsiviilisikud.

India ja Pakistani sõdurid on täna sihtinud teineteise valveposte ja külasid Kashmiri kontrolljoone lähedal, mille tulemusena on hukkunud vähemalt kuus tsiviilelanikku ja kaks Pakistani sõdurit. 

India politsei teatel sai tulevahetus alguse ööl vastu tänast, kui Pakistani sõdurite tulistatud mürsk kukkus üle kontrolljoone Poonchi piirkonda. Vastuseks avasid India sõdurid tule.

Hukkunud tsiviilsikute seas oli kaks last ja nende ema. Laste isa sai tõsiseid vigastusi.

Pakistani ja India kontrolljoonel jätkus täna mitu päeva kestnud vägivald. Mõlemad pooled tulistasid üle kontrolljoone suurtükkidest ja miinipildujatest.

India ja Pakistani pingete ohtliku eskaleerumise taga on 14. veebruari enesetapurünnak India Kashmiris, milles sai surma 40 India sõjaväelast. Rünnaku võttis omaks äärmusrühmitus Jaish-e-Mohammed (JeM), kelle toetamises India süüdistab Pakistani.

Teisipäeval korraldasid India õhujõud rünnaku JeM-i laagrile Pakistani territoriumil, mis märkis esimest korda pärast 1971. aastat, kui India on Pakistanis õhurünnakuid korraldanud. 

Pakistan vastas kolmapäeval India hävitaja MiG-21 allatulistamisega ja võttis piloodi vangi. Lendur vabastati eile hea tahte märgiks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles