Joosep Värk: Karel Tammjärv on kangelane (26)

Joosep Värk
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joosep Värk.
Joosep Värk. Foto: Erakogu

Ma ei ütle, et Karel Tammjärv on üdini positiivne kangelane, aga erakordselt mehine on tema käitumine küll, kirjutab kolumnist Joosep Värk.

Karel Tammjärv on kangelane, kelle sugust me ei taha, aga keda me vajame ja mõni meist ka väärib. Väärivad need, kes arvasid, et on olemas mingi deus ex machina lahendus olukorrale, kus Rahvusvaheline Spordiarbitraaž (CAS) tegi küll otsuse, mis mõistis Andrus Veerpalu õigeks, ent juba tollal teada olnud faktid kasvuhormooni piirmääradest ei jätnud tegelikust olukorrast mingit kahtlust.

Nende hulka kuulub kindlasti Anti Saarepuu, kelle pisaraid pressikonverentsil igaüks näha võis. Kui uskuda tema sõnu, et ta ei teadnud valemängust midagi – ja mina seda usun –, siis on ebaõiglus tema vastu kõige suurem. Ta on kõige rohkem pettasaanu, aga samas pidi ise pressikonverentsil dopingujuhtumist aru andma.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles