Lavrov mõistis hukka USA sekkumise Venezuela siseasjadesse (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Lavrov.
Sergei Lavrov. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

Vene välisminister Sergei Lavrov mõistis laupäeval telefonivestluses oma USA kolleegi Mike Pompeoga hukka Ameerika jultunud sekkumise ja "destruktiivse mõju" Venezuelas.

Lavrovi hinnangul kasutab USA valitsus humanitaarabi toimetamist vaid ettekäändena ähvardada Venezuela valitsust.

"Provokatsioonil ja välisel destruktiivsel mõjul, seda humanitaarabi silmakirjaliku ettekäände varjus, ei ole mingit pistmist demokraatliku protsessiga," tsiteeris Vene välisministeerium Lavrovi sõnu.

Vene relvajõudude kindralstaabi ülem kindral Valeri Gerassimov süüdistas laupäeval strateegiakonverentsil, et USA ja tema liitlased valmistuvad sõjalisteks sammudeks eesmärgiga neile vastuvõetamatute riikide seaduslikult valitud juhid välja vahetada.

"USA ja tema liitlased on loonud oma välispoliiitkas agressiivse vektori. Nad töötavad välja ründava iseloomuga sõjalisi aktsioone nagu "globaalne rünnak" ja "mitmesfääriline võitlus" ning kasutavad "värviliste revolutsioonide" ja "pehme jõu" tehnoloogiat," ütles kindral.

"Eesmärgiks on neile vastuvõetamatute riikide riiklus kõrvaldada, suveräänsus katkestada ja seaduslikult valitud võmud välja vahetada."

"See on juhtunud Iraagis, Liibüas ja Ukrainas. Samasugust tegevust võib praegu täheldada Venezuelas," ütles Gerassimov.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles