Al-Qaedaga seotud džihadistid tapsid Idlibis Süüria sõdureid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria režiimiväed Süürias Idlibi provintsis.
Süüria režiimiväed Süürias Idlibi provintsis. Foto: OMAR HAJ KADOUR / AFP / Scanpix

Al-Qaedaga seotud Süüria džihadistlik rühmitus tappis täna Idlibi provintsi lähedal 21 režiimivägede ja nende liitlaste võitlejat, ütlesid vaatlejad.

«Koidikul tapeti Ansar al-Tawhidi džihadistide rünnakus 21 režiimivägede ja nende liitlaste võitlejat,» ütles vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus. 

«Ka viis džihadisti sai surma,» ütles Londonis baseeruva keskuse direktor Rami Abdel Rahman.

Ansar al-Tawhidil on sidemed piirkonnas aktiivselt tegutseva suurema rühmitusega Hurras al-Deen. Mõlemat peetakse Al-Qaeda poolametlikuks Süüria haruks.

Idlib ning väike osa sellega piirnevatest Hama ja Aleppo provintsist on võistleva rühmituse Hayat Tahrir al-Sham (HTS) kontrolli all. HTS-i juhivad Al-Qaeda endisesse Süüria liitlasrühmitusse kuuluvad võitlejad.

Tänane rünnak tehti režiimivägede positsioonidele Hama provintsi põhjaosas Masasna külas, ütles vaatluskeskus.

«See on üks ohvriterohkemaid rünnakuid režiimivägedele pärast Putini-Erdoğani kokkulepet,» ütles Abdel Rahman.

Ta viitas Vene presiendi Vladimir Putini ja Türgi riigipea Recep Tayyip Erdoğani mullu 17. septembril Sotšis sõlmitud kokkuleppele, millega Türgi on kohustatud mõjutama Idlibi piirkonna režiimivastaseid rühmitusi oma võitlejad ja raskerelvad demilitariseeritud tsoonist välja viima.

Kokkuleppega hoiti ära režiimivägede ja neid toetavate Vene vägede kavandatud pealetung Idlibile, millest abiorganisatsioonid kartsid kaheksa-aastase Süüria sõja rängimat humanitaarkriisi.

HTS on aga Sotši leppe järel oma haaret Idlibi provintsis tugevdanud ja Türgil ei näi olevat võimu oma lubadusi täita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles